Okategoriserade — 10 huhtikuu, 2022 at 06:30

Rentoudu teatterin jälkeen raikkaassa suihkussa

by

Vaikka teatterissa käyminen on kulttuurinnälkäiselle ihmiselle jo itsestään rentouttava kokemus, on teatteri-illan jälkeen vielä ihanampaa sujahtaa raikkaan suihkuun alle vaikkapa viinilasin tai rentouttavan musiikin parissa. Tässä artikkelissa jaamme muutamia vinkkejä sille, miten teet suihkukokemuksesta entistä rentouttavamman.

Miksi rentouttava suihku teatterin jälkeen kannattaa?

Suihkussa käyminen ennen nukkumaanmenoa tarjoaa keholle ja mielelle monia eri etuja. Ensinnäkin mikään ei voita sitä tunnetta, että lakanoiden väliin saa sukeltaa suihkunraikkaana. Vaikka teatteri ei suinkaan ole erityisen likainen paikka verrattuna vaikkapa lentokoneeseen, on hyvä pitää mielessä, että samalla penkillä on istunut ennen sinua todennäköisesti satoja muitakin ihmisiä ja suuressa salissa joudut poikkeuksetta kontaktiin tuntemattomien ihmisten kanssa.

Sen lisäksi, että suihku puhdistaa, se myös valmistelee kehoa ja mieltä nukkumaan. Tutkimusten mukaan lämmin vesi voikin auttaa ihmistä nukahtamaan entistä helpommin. Yksi selitys tälle mielenkiintoiselle ilmiölle on se, että lämpimän veden tiedetään stimuloivan kehon lämpöä sääteleviä järjestelmiä, jolloin kehon luonnollinen viilenemisprosessi käynnistyy.

Lämmin suihku ennen nukkumaanmenoa voi siis parantaa unensaantia, vaikka toki suihkun alle ei kannata jäädä liian pitkäksi aikaa – vaikka lämmin vesi rentouttaa, se voi myös huuhtoa mukanaan iholle tärkeitä rasvoja, mikä voi aiheuttaa ihon kuivumista. Erityisesti herkän ihon omaavien ihmisten tulisi siis välttää pitkiä ja kuumia suihkuja. Jos peseytyminen ei edellytä pitkiä ja hartaita rutiineja, 5–10 minuutin lämmin suihku riittää rentouttamaan kehoa tarpeeksi, jotta unensaanti helpottuu.

On myös hyvä varmistaa, että suihku on riittävän laadukas takaamaan rentouttavan kylpyhetken. Jos suihku tiputtelee tai pärskii vettä ympäriinsä tai suihkun paine ja lämpötila eivät ole kohdillaan, suihkuttelusta voi tulla kaikkea muuta kuin rentouttava kokemus. Tästä syystä kylpyhuoneeseen kannattaa hankkia laadukas sadesuihku, joka auttaa takamaan, että tulevat suihkuhetket ovat mahdollisimman rentouttavia.

Sadesuihku tuo silauksen luksusta suihkuhetkeen

Sadesuihku jäljittelee nimensä mukaisesti sadetta. Sadesuihkun ansiosta olo tuntuu siltä, kuin seisoisi raikkaan ja virkistävän sadeveden alla, jolloin lyhytkin suihku vie mielen heti luonnon keskelle – jos haluat lisätä efektin tehokkuutta vielä enemmän, voit laittaa taustalle soimaan vaikkapa puhelimesta erilaisia luonnon ääniä, jolloin kokemus on entistäkin rentouttavampi.

Sadesuihkuja on saatavilla useassa eri koossa, muodossa ja värissä. Esimerkiksi perinteisempi kromin värinen sadesuihku soveltuu lähes jokaiseen kylpyhuoneeseen, kun taas kultaisen messinkinen sadesuihku tuo silauksen luksusta pienellä budjetilla. Musta mattapintainen sadesuihku näyttää taas futuristisen tyylikkäältä.

Lisäksi voit valita sadesuihkuun eri kokoisia pisaroita tuottavan suihkupään, johon voit sisällyttää myös erillisen hierontaominaisuuden. Näin sen lisäksi, että saat mielen rentoutumaan sateen ropinaa jäljittelevien pisaroiden tippuessa yllesi, voit samalla muuttaa suihkun painetta ja hieroa väsyneitä hartioita tai selkää, jos ne ovat ehtineet kipeytyä teatteri-illan tai pitkän työpäivän aikana.

Sen lisäksi, että sadesuihku on äärimmäisen rentouttava ja tyylikäs osa jokaista kylpyhuonetta, sadesuihkun asentaminen omaan kylpyhuoneeseen voi itse asiassa auttaa säästämään myös vesilaskussa. Sadesuihku onkin tavallista suihkua ekologisempi valinta, sillä säätämällä suihkun painetta pienemmäksi ja valitsemalla pienempiä pisaroita tuottavan suihkupään, kulutetun veden määrä laskee, jolloin sadesuihku on myös taloudellisempi vaihtoehto.