Okategoriserade — 28 joulukuu, 2021 at 10:04

Matto on tärkeä osa teatterilavastusta

by

Matot ovat tärkeitä teatterilavastusten osia. Niiden avulla voidaan muuttaa hetkessä lavastuksen ilmettä ja luoda erilaisia lavasteita. Joissakin näytöksissä matto voi olla jopa keskeisessä roolissa, kuten Aladdinin lentävä matto. Pienten teattereiden voi olla vaikea löytää aikaa ja rahaa mattohankintoihin ja voikin olla huojentavaa kuulla, että monenlaisia mattoja on mahdollista ostaa myös netistä. Näin teatteri säästää aikaa ja rahaa!

Tuhannen ja yhden yön matot

Lähes matto kuin matto löytyy Trendcarpetilta. Tätä verkkokauppaa voidaankin kutsua mattojen aarreaitaksi, josta löytyy näppärästi matot esimerkiksi Tuhannen ja yhden yön tarinoiden lavasteiksi. Itämaiset matot sopivat erityisen hyvin näiden tarinoiden lavasteiksi – ja niitä löytyy runsain mitoin Trendcarpetilta! Sen valikoimista löytyy aitoja mattoja esimerkiksi Afganistanista, Iranista sekä Pakistanista.

Nämä matot henkivät jo itsessään upeita tarinoita itäisiltä mailta, eikä olekaan ihme, että tietyissä piireissä näitä mattoja kutsutaan myös aidoiksi matoiksi. Itämaisia mattoja kannattaa hankkia ainakin muutamia teatterin lavasteiksi, sillä niitä voi käyttää monissa muissakin yhteyksissä kuin tuhannen ja yhden yön tarinoiden lavasteissa. Usein aidot itämaiset matot ovat kalliita, mutta Trendcarpet pystyy tarjoamaan myös näitä upeita taideteoksia kilpailukykyiseen hintaan! Näin itämaiset matot ovat myös pienten harrastelijateattereiden ulottuvilla. Upean itämaisen maton voi löytää Trendcarpetilta jopa reippaasti alle 100 eurolla, mutta toki joukosta löytyy myös huomattavasti kalliimpia vaihtoehtoja. Itämainen matto on lavasteiden lisäksi upea vaihtoehto myös teatterin sisääntuloaulassa.

Matot luonnonmateriaaleista

Myös luonnonmateriaaleista valmistetut matot, kuten sisal- ja hamppumatot, ovat oivallisia teatterin lavasteissa. Niiden avulla lavalle saadaan hetkessä loihdittua boheemia tunnelmaa, jonka avulla katsoja on mahdollista kiidättää vaikkapa Balin upeisiin maisemiin. Nämä matot ovat usein erityisen kestäviä, joten ne eivät hevin hätkähdä kovaakaan käyttöä ja niistä on teatterille iloa vuodesta toiseen. Nämä matot toimivat hyvin myös vaikkapa teatterin eteisessä vähentämässä sisään kulkeutuvan lian määrää. Teatterin eteistiloissa tyylikäs matto luo hyvän ensivaikutelman ja on samalla käytännöllinen arjen apuri. Tutustuessasi Trendcarpetiin kannattaakin tutustua sillä silmällä sen kaikkiin kategorioihin, sillä voit tehdä niistä uskomattomia mattolöytöjä!