Okategoriserade — 21 syyskuu, 2020 at 23:04

Miksi teatteri on suosittua?

by

Teatteri on ollut suosittua viihdettä jo Antiikin Kreikan ja Rooman ajoista lähtien. Olet ehkä jopa saattanut vierailla muinaisilla amfiteatterin raunioilla ja päässyt kokeilemaan, miltä tuntui istua sen kivisillä penkeillä nauttimassa esityksestä. Tällaiset kokemukset saavat mielikuvituksen laukkaamaan ja pohtimaan, miksi teatteri on niin kovin suosittua viihdettä.

Kokemusten moninaiset mahdollisuudet

Ensinnäkin teatteri tarjoaa perin monenlaisia kokemuksia. Näytösten kautta on mahdollista matkata sellaisiinkin paikkoihin, joihin oikeassa elämässä ei olisi mahdollista lähteä. Näin voi kokea erilaisia kulttuureita ja tutustua maailmanmenoon vaikkapa toisella puolella maapalloa. Teatterin avulla on mahdollisuus myös matkata ajassa.

Eräs teatterinäytösten parhaista puolista on se, että ne antavat katsojalle, ja miksei myös esiintyjälle, erinomaisen mahdollisuuden käsitellä erilaisia tunteita. Ne kuljettavat katsojan ilosta suruun ja päinvastoin, mikä voi olla erityisen puhdistava kokemus.

Monen mielestä kesäteatterit ovat yksi parhaista teatterimuodoista ja kuuluvat oleellisena osana kesään. Kesäteattereiden näyttelijät eivät välttämättä ole alan ammattilaisia, mikä monen mielestä jopa nostaa näytösten kiinnostavuutta. Pienillä paikkakunnilla yleisö saattaa jopa tuntea näyttelijät, mikä voi olla yksi syy näytösten kiinnostavuuteen. Monen mielestä on nimittäin erityisen mielenkiintoista nähdä tutun naapurin Matin tai Maijan roolisuoritus suurella näyttämöllä. Kesäteatterit tarjoavat mieleenpainuvia kokemuksia ja ovat oivallista viihdettä kesän viettoon.

Juurruta teatteri-innostus lapsiin

Jo pienet lapset kannattaa tutustuttaa teatteriin, jotta innostus sitä kohtaan pääsisi juurtumaan. Suomesta löytyy jo ilahduttavan paljon lapsille suunnattuja teattereita, joissa on mahdollista päästä nauttimaan lapsille suunnatuista näytöksistä. Jos teatteri sijaitsee kaukana tai jos näytöksiin ei ole esimerkiksi varaa osallistua, voi lapsille nikkaroida myös ihka oman teatterin kotiin. Tämä on jopa yllättävän helppoa, sillä näyttämö rakentuu helposti muutamista laudoista, esiripusta ja aimo annoksesta mielikuvitusta.

Kun alat suunnitella omaa teatterilavaa lapsille, on kaikenlainen laadukas puutavara tarpeen. Jos haluat hankkia laadukasta puutavaraa huolettomasti ja nopeasti, tässä vaiheessa kannattaa tutustua Byggmaxin laajaan puutavaravalikoimaan. Ostaminen on helppoa riippumatta asuinpaikkakunnastasi ja toimitukset saapuvat nopeasti perille. Näin pääset aloittamaan lasten teatteriprojektin ehkä nopeammin kuin uskotkaan! Näyttämön ja lavastuksen suunnittelu ja toteutus on hauskaa puuhaa, johon lapsen voi ottaa mukaan projektin alusta alkaen.

Teatteri on myös hyvä harrastus, joka sopii monen ikäisille harrastajille lapsesta vaariin. Se opettaa itseilmaisua, esiintymistaitoa ja nostaa itseluottamusta. Lisäksi se opettaa lasta ottamaan vastuuta omasta ja ryhmän toiminnasta.

Jos etsit hyviä vinkkejä lasten teatteriesityksiin pääkaupunkiseudulla, kannattaa tutustua esimerkiksi Pienten Helsingin tapahtumavinkkeihin. Lasten kaupungissa, joka löytyy Helsingin kaupunginmuseosta, lapset pääsevät jopa tekemään omaa nukketeatteriesitystä, mikä on todella mielenkiintoinen vaihtoehto! Lasten kaupungin teatterilavasta on jopa mahdollista ottaa mallia omaan teatteriprojektiin, sillä lava on yksinkertainen mutta näyttävä ja se tarjoaa oivalliset puitteet lasten teatterikärpäsen istuttamiseen. Myös Kaapelitehtaalta löytyvä Teatterimuseo antaa lapsille mahdollisuuden kokeilla oman esityksen tekemistä.