Okategoriserade — 8 heinäkuu, 2021 at 00:14

Lainaa netistä kesäteatterille

by

Kesäteatterit ovat Suomen suvessa erittäin suosittua tekemistä – niin yleisön kuin teatteriharrastajienkin keskuudessa. Toisaalta kesäteatterin järjestäminen ei ole mitään halpaa puuhaa, eikä kulujen kattaminen lipputuloilla ole lainkaan varmaa. Jotta kesäteatteriprojekti onnistuisi, lainan ottaminen saattaakin olla tarpeen. Onneksi lainaa on nykyisin mahdollista hakea nopeasti ja näppärästi netistä, joten aikaa ja vaivaa ei mene turhaan hukkaan, vaan sitä säästyy vaativan teatteriprojektin suunnitteluun ja toteutukseen. Lainan hakeminen netistä onkin monin tavoin win-win-tilanne!

Mistä ja miten lainaa netistä kesäteatterille?

Halutessasi hakea Lainaa netistä kesäteatterille tutustu Rahalaitokseen. Rahalaitos tarjoaa mahdollisuuden hakea lainaa nopeasti, helposti ja vaivattomasti. Vain yhden helposti täytettävän lainahakemuksen täyttämällä voit tavoittaa jopa 25 eri pankkia ja saada useita, valmiiksi kilpailutettuja lainatarjouksia. Koko prosessi on asiakkaan kannalta vaivaton ja nopea, sillä Rahalaitos hoitaa suurimman työn asiakkaan puolesta ammattitaidolla. Lainaa on mahdollista hakea Rahalaitoksen kautta 500 euroa – 70 000 euroa eli Rahalaitoksen laina joustaa tilanteen ja tarpeen mukaan. Laina-ajaksi kesäteatteri voi valita 1 – 15 vuotta.

Rahalaitoksen yksinkertainen lainahakemus on helppo täyttää. Valitse ensiksi kesäteatterin tarvitseman lainan suuruus (500 € – 70 000 €) ja toivottu laina-aika (1 vuosi – 15 vuotta). Tämän jälkeen Rahalaitoksen lainalaskuri laskee kesäteatterin lainan kuukausierän arvion. Tässä vaiheessa kannattaa varoa ali- tai ylimitoittamasta lainaa! Jos joko lainan koko tai laina-aika on mitoitettu väärin, voi tästä aiheutua joko taloudellisia vaikeuksia tai ylimääräisiä lainanhoitokuluja. Työryhmän kannattaakin laskea mahdollisimman tarkkaan lainan tarve sekä kyky suoriutua tulevista lainanmaksueristä.

Kun lainan suuruuteen ja laina-aikaan liittyvät kohdat on päätetty ja täytetty, on aika täyttää hakemus loppuun ja lähettää se Rahalaitoksen käsittelyyn. Henkilökohtaiset lainatarjoukset lähetetään jo 24 tunnin sisällä. Ensimmäisiä tarjouksia saattaa alkaa tipahdella minuutin kuluttua lainahakemuksen lähettämisestä, mikä kertoo Rahalaitoksen huimasta nopeudesta! Lopullinen päätösvalta parhaan lainatarjouksen valitsemisesta jää lainan hakijalle.

Esimerkkilaskelmia lainalaskurin avulla

Jos lainaa haetaan esimerkiksi 15 000 euroa ja laina-ajaksi valitaan 15 vuotta, laskee laskuri lainan arvioiduksi kuukausieräksi 141 euroa kuukaudessa. Kuukausierä kuulostaa pieneltä, mutta laina-aika on kovin pitkä. Kannattaakin miettiä, onko kesäteatteri varmasti toiminnassa näin kauan ja kuka vastaa lainasta, jos teatteri ei enää olekaan toiminnassa? Kannattaa myös miettiä, kuinka suuriksi lainan hoitokulut nousevat laina-ajan ollessa näin pitkä.

Jos lainasumma pidetään 15 000 eurossa, mutta laina-aikaa vähennetään viiteen vuoteen, laskee arvioitu lainan kuukausierä 302 euroon. Olisiko kesäteatterin mahdollista suoriutua tämän suuruisesta kuukausierästä tulevien viiden vuoden ajan? Lainalaskurilla on helppo kokeilla erilaisten valintojen vaikutusta kesäteatterin lainan kuukausierään. Tämän pohjalta on helppo lähteä arvioimaan lainan mitoittamista optimaalisella tavalla, mutta aina tulee toki muistaa, että Rahalaitoksen laskurin antamat summat ovat vain arvioita. Lopullisen lainan kustannuksiin vaikuttavat esimerkiksi lainan nimelliskorko, todellinen vuosikorko, lainan tilinhoitomaksut, lainan aloitusmaksut, lainan kuukausikulut, lainan korkokulut ja lainan kokonaiskulut. Nämä kannattaa aina tarkistaa huolellisesti omasta henkilökohtaisesta lainatarjouksesta ennen tarjouksen hyväksymistä.